خط آنادایزینگ

خط آنادایزینگ

دوشنبه ۲۸-۱۱-۱۳۹۸

آنادایز آلومینیوم (آنادایزینگ) چیست؟

بسیاری از فلزات به اکسید شدن تمایل دارند و لایه‌ی نسبتاً پایداری از اکسید، روی آن‌ها تشکیل می‌شود. در شرایط معینی این لایه‌ی اکسید محافظت کننده است و از خوردگی سطح فلز جلوگیری می‌‌کند. در عمل، با استفاده از این خاصیت، لایه‌ی اکسیدی یا هیدروکسیدی موجود بر روی فلزات را تقویت می‌کنند و یا باعث ایجاد این لایه می‌شوند. به این نوع عملیات سطحی، ایجاد پوشش‌های تبدیلی و یا اکسیدی می‌گویند.

به دو طریق می‌توان این لایه‌ی اکسیدی را بر روی فلزات ایجاد نمود:
روش شیمیایی: بر اثر جذب فلز یا اکسید فلزی روی سطح که باعث ایجاد یک لایه‌ی پایدار می‌شود. مانند: کروماته کردن.
روش آندی یا الکتروشیمیایی: در این روش، اکسید فلز در شرایط کنترل‌ شده تشکیل شده و کاملاً متراکم می‌باشد و یا بر اثر عملیات بعدی متراکم و غیرقابل‌نفوذ خواهد شد. مانند: آنادایزینگ آلومینیوم.
آلومینیوم در شرایط معمولی نیز اکسیدی می شود بطوری که در مجاورت هوا و بطور معمول لایه ای از اکسید به صورت غیرمتخلخل بر روی سطوح قطعات آلومینیومی تشکیل می گردد که وظیفه حفاظت از سطح فلز را در محیط برعهده دارد، اما برتری و مزیت اکسید ایجاد شده در روش آنادایزینگ نسبت به شرایط طبیعی مقاومت بیشتر آن در مقابل خوردگی است. در این روش از مقاومت زیاد لایه پوششی آلومینیم اکسید Al2O3 در مقابل خوردگی که بلافاصله بر روی سطح آلومینیوم تازه بریده شده تشکیل می‌گردد، استفاده می‌شود. این لایه عامل مقاومت در برابر خوردگی طبیعی این فلز است. این لایه که به طور طبیعی تشکیل می شود، بسیار نازک، چسبنده و محافظ است. آنادایز کردن در واقع یکنوع ضخیم کردن لایه اکسیدی به ضخامت تا چندین هزار برابر ضخامت لایه اکسید طبیعی است. نتیجه عمل، لایه‌ای است سخت با ضخامت حدود ۵/۲۵ میکرون بر تمام سطح آلومینیوم که علاوه بر مقاومت به خوردگی در مقابل سایش نیز استحکام کافی دارد.
در کل عمل آنادایز جهت بالا بردن مقاومت فیزیکی و شیمیایی ورق آلومینیوم انجام می گیرد.

مراحل آنادایز کردن (آنادایزینگ) پروفیل آلومینیوم

آنادایزینگ فرایندی الکتروشیمیایی برای ضخیم‌ ترکردن لایه‌های اکسیدی موجود بر روی فلزات فعال نظیر آلومینیوم می‌باشد. عملیات آنادایزینگ بر روی پروفیل آلومینیومی شامل مراحل مختلف آماده ‌سازی سطح می ‌باشد.
این مراحل به اختصار بدین قرار می باشد:
1-    چربی‌گیری و تمیز کردن با حلال‌ها و یا مواد قلیایی
2-    لایه‌برداری یا اچ‌کاری توسط محلول سودا که منجر به مات شدن سطح می شود.
3-    آنادایز کردن: ایجاد پوشش اکسیدی توسط جریان برق بر روی سطح آلومینیوم در حمام اسید سولفوریک
4-    الکتروکالرینگ: رنگ کردن سطح متخلخل توسط نمک فلزات معدنی با استفاده از جریان برق
5-    سیلینگ: در این مرحله، سوراخ‌های فیلم متخلخل، هیدراته شده (آلومینیوم اکسید هیدارته/ بوهمیت H2O)  و پُر می‌شوند.

فرایند آنادایزینگ روی پروفیل آلومینیومی به دلایل زیر انجام می شود:
الف) افزایش مقاومت پروفیل در مقابل خوردگی
ب) افزایش قدرت چسبندگی رنگ ها
پ) به عنوان یکی از مراحل آبکاری
ت) ایجاد نمای ظاهری مناسب
ث) عایق کاری
چ) افزایش مقاومت سایشی

طی پروسه آنادایز پروفیل آلومینیوم می‌توان پروفیل را به رنگ‌های زیبایی در آورد و به آن زیبایی و استحکام بخشید، در نتیجه پروفیل هایی با رنگ های زیبا و جذاب تولید می‌شود که سطح آن به آسانی با آب گرم قابل شستشو است و نیاز به هیچ تمیزکاری و نگهداری ندارد و به طور طبیعی مقاوم به خوردگی است.

خطوط آنادایزینگ شرکت آکپا ایران

خطوط آنادایزینگ یکی از مهمترین واحد ها در روند تولید پروفیل های آلومینیومی می باشد. کیفیت سطح پروفیل های آنادایز شده در واحد آنادایزینگ شرکت آکپا ایران قابل رقابت با پروفیل های وارداتی درجه یک بوده و این شرکت توانسته است به بهترین نحو پاسخگوی نیاز کشور در این زمینه باشد.
کیفیت سطوح تشکیل شده در آنادایزینگ پروفیل های آلومینیومی به عوامل مختلفی مانند تکمیل بودن تجهیزات و استفاده صحیح از آنها بستگی دارد که شرکت آکپا ایران مجهز به برترین تجهیزات در زمینه آنادایزینگ می باشد.
خط آنادایزینگ شرکت آکپا ایران، یکی از کامل ترین خطوط آندایزینگ کشور بوده و محصولات تولیدی آکپا قابل رقابت با برترین برندهای پروفیل آلومینیوم در بازارهای بین المللی می باشد. شرکت آکپا ایران علاوه بر خطوط آنادایزینگ مجهز به خط دکورال و الکترواستاتیک پروفیل آلومینیوم نیز می باشد.

 

 

 

 

برچسب ها: